Ingyenes e-könyvtár

Ecetudvar - Kálmán Mária

Élvezd Ecetudvar Kálmán Mária epub könyvek ingyenes olvasás

ÁR: INGYENES
FORMÁTUM: PDF EPUB MOBI DOC
DÁTUM: 2012
MÉRET: 9,94
ISBN: 9786155033629
NYELV: MAGYAR
SZERZŐ: Kálmán Mária

Leírás:

Ecetudvar leírása A regény hősnője egy épp csak öntudatra ébredő fiatal lány, aki szabadulni akar szülei mindent és mindenkit kirekesztő, betegesen zárt világából, és egy paranoiás anya zsarnokságából. Az e világból való kilépése, a szülői házzal való teljes szakításhoz vezet. Csakhogy a falakon kívüli világ sem elfogadóbb vele. Harcba száll a kétirányú előítélettel, küzd kapcsolata megmentéséért, de alul marad, s talajt vesztetten, máshol kezdi keresni a gyökereit: egy régi osztálytárs meghívására Izraelbe megy. A hatvanas évek prospektusaiban „olvasztótégelynek” hirdetett ország egzotikus kavalkádjában azonban még kívül álóbbnak, még idegenebbnek érzi magát. Mikor rájön, hogy kívülállásának oka elsősorban önmagában keresendő, visszatér Magyarországra, hogy szembenézzen az előítéletekkel, és folytassa önmaga keresését.
A szerző, miként Talyigás Irma és az Ürdög című első regényében, most is remek humorérzékkel, csípős iróniával kezeli ezt a fajsúlyos témát, így az Ecetudvar nem csak elgondolkodtató, hanem élvezetes olvasmány is.

...akinek meg kell küzdenie szülei mindent és mindenkit kirekesztő, betegesen zárt világával, és paranoiás anyja ... Ecetudvar E-KÖNYV - Kálmán Mária - könyváruház ... ... Az Ecetudvar című kisregény mindezt új, eddig kevéssé ismert szemszögből, a második generáció hétköznapi küzdelmein keresztül mutatja be. A regény főhőse, egy épp csak öntudatra ébredő fiatal lány, akinek meg kell küzdenie szülei mindent és mindenkit kirekesztő, betegesen zárt világával, és paranoiás anyja ... Ecetudvar book. Read reviews from world's largest community for readers. Asszimiláció, integráció, identitáske ... Kálmán Mari: Ecetudvar | olvasóterem.com - az egészséges ... ... ... Ecetudvar book. Read reviews from world's largest community for readers. Asszimiláció, integráció, identitáskeresés - sokszor, sokféleképpen feldolgozott... Ecetudvar: A regény hősnője egy épp csak öntudatra ébredő fiatal lány, aki szabadulni akar szülei mindent és mindenkit kirekesztő, betegesen zárt ... Ecetudvar A könyv megjelenik a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az Atlantic Press Kiadónál a 2012-es Könyvhéten A regény szinopszisa Kálmán Mari, a kortárs írónő első regénye az Ecetudvar.Olyan témához nyúl, ami mondhatni örök, több szempontból is: a zsidóság valamint az identitáskeresés kérdéseihez. Megszokott dolog, hogy a zsidókkal kapcsolatos történetek szomorúak, lehangolóak, ám Kálmán Mari regénye, még ha szomorú is, humorral átszőtt, és azzal a fajta humorral, ami a hétköznapi ... Az Ecetudvar című kisregény mindezt új, eddig kevéssé ismert szemszögből, a második generáció hétköznapi küzdelmein keresztül mutatja be. A regény főhőse, egy épp csak öntudatra ébredő fiatal lány, akinek meg kell küzdenie szülei mindent és mindenkit kirekesztő, betegesen zárt világával, és paranoiás anyja ... Multimediapláza - E-könyvek - Kortárs magyar próza - Ecetudvar | A regény főhőse, egy épp csak öntudatra ébredő fiatal lány, aki szabadulni akar szülei mindent és mindenkit kirekesztő, betegesen zárt világából, és egy paranoiás anya zsarnokságából. Az e világból való kilépése, a szülői házzal való teljes szakításhoz vezet. Ecetudvar - Kálmán Mari könyve, internetes ára 2286 Ft, 15% kedvezmény. Ecetudvar könyv online rendelése, raktáron, szállítási idő 2-3 munkanap. Ecetudvar; Ecetudvar Kálmán Mari. A regény hõsnõje egy épp csak öntu...